Acceleron Pharma

by Paul

Voor de natuurkundigen onder ons is acceleron de naam van een deeltje dat een reactie met als eindproduct ‘dark energy’ teweegbrengt. De biomedische wereld kent de naam Acceleron Pharma niet als donker, maar juist als het bedrijf dat verlichting schenkt aan patiënten met zeldzame ziektes.

Acceleron richt zich in het bijzonder op de medische gebieden waar cellulaire groei en reparatie plaatsvindt. Vaak zijn dit gebieden waar weinig tot geen therapeutische ingrepen beschikbaar voor zijn. In deze gebieden is de vraag naar een medicijn dan ook groot. Samen met de Amerikaanse landgenoot Celgene is Acceleron Pharma alsmaar bezig met het verder ontwikkelen en commercialiseren van medicijnen voor zeldzame aandoeningen. Zo hebben de twee zeer recentelijk het medicijn luspatercept gepresenteerd op de markt. Het dient als remedie tegen diverse bloedstoornissen. Juist de iets minder belichte sectoren krijgen de volle aandacht van Acceleron.

Sinds de oprichting van Acceleron Pharma heeft er een metamorfose plaatsgevonden. Van een klein bedrijf dat actief was op slechts één gebied, is Acceleron thans uitgegroeid tot één van de meest veelzijdige en innovatieve spelers op de markt van biotechnologie. Het welzijn van de patiënt staat bij Acceleron altijd voorop. Vaak werkt het bedrijf dan ook één op één met patiënten om de slopende ziektes beter te kunnen begrijpen en er sneller een oplossing voor te vinden. Patiënten werken van hun kant doorgaans graag mee met onderzoekers. Het is op de eerste plaats in hun eigen belang maar ook in dat van toekomstige patiënten.

Acceleron Pharma heeft op dit moment meerdere kandidaat-medicijnen in de pijplijn, op het gebied van bloedziektes, spierziektes en hoge bloeddruk gaat het biotech bedrijf voorop in de strijd. Daarmee weet het zich in de belangstelling van financiers en beleggers. Ook de experts van het Welgesteld Biotechnologie Fonds houden Acceleron goed in de gaten.

MEER INFORMATIE
Het Welgesteld Biotechnologie Fonds is één van de beleggingsfondsen van ROI asset management (ROI am). ROI am is een gerenommeerd fondsenhuis met een groeiend spectrum aan Fondsen in gespecialiseerde sectoren. Uiteindelijk is er voor elke belegger wat wils.

Het beleggingsfonds voor biotechnologie aandelen staat open voor participanten die willen investeren in dé groeisector van nu. Met een minimum inleg van slechts € 25.000 kunt u het verschil maken in uw toekomst en die van anderen.
Informeer direct naar de mogelijkheden en vraag onze brochure aan via welgesteld.com.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment