Laatste overname van het jaar?

by Paul

2019 is echt een jaar vol overnames gebleken, althans voor de de biotech sector. Kort nadat Novartis een bod deed op Medicines Co., komt nu de Franse farmaceut Sanofi dat het Amerikaanse Synthorx inlijft.

De overname geeft het Amerikaanse bedrijf een waarde van ongeveer 2,5 miljard dollar. De premie bedraagt 172% op de slotkoers van Synthorx van afgelopen vrijdag ($25,03).

Meer overnames in 2020?

Zowel Sanofi als Novartis zijn wel vaker actief èn daadkrachtig op het overnamepad. Grote farmaceuten hebben immers zelf niet de middelen om grote, langdurige onderzoeken uit te voeren naar mogelijke medicijnen van de toekomst. Kleine biotech bedrijven zijn hier juist in gespecialiseerd maar missen op hun beurt weer de kennis en kunde om een medicijn te commercialiseren.

Fusies in biotech komen minder vaak voor, tenzij het bedrijven betreft die dezelfde ‘targets’ hebben waarvoor ze geneesmiddelen ontwikkelen. Dan is het soms slimmer om de krachten te bundelen dan om elkaars concurrent te blijven.

Maar overnames zijn in deze sector bijna aan de orde van de dag. Wat dat betreft is 2019 een uitstekend voorbeeld. Wat houdt 2020 in petto voor beleggers? De honger van de grote farmareuzen zal nog niet zijn gestild; er zijn nog zoveel interessante hapklare biotech bedrijfjes. Voor beleggers is het prijsschieten. Welk beursgenoteerde biotech is de volgende op de overnamelijst?

Ga voor de expertise van een 24/7 actief beheerd beleggingsfonds van ROI asset management. Zij hebben voor u een gespecialiseerd biotech fonds: het Welgesteld Biotechnologie Fonds.

Beleg ook in de overnamekandidaten van morgen

Als participant van het Welgesteld Biotechnologie Fonds investeert u mee in de biotech bedrijven die morgen zomaar zouden kunnen worden overgenomen door een grote farmaceut. Interessant voor ù als belegger. Het fondsmanagement analyseert en belegt voor de lange termijn in de meest veelbelovende biotech bedrijven.

Meer weten over hoe fondsenhuis ROI asset management belegt? Bekijk de website van ROI asset management op www.roiassetmanagement.com.

Meer over aandelen en beleggen

1 comment

AffiliateLabz 16 februari 2020 - 07:41

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Reply

Leave a Comment