Pharming vol potentie

by Paul

Het Leidse biotechbedrijf Pharming wist over 2019 een 25% hogere omzet te halen. Onder de streep stond een bedrag van €169 miljoen. Alleen al in het 4e kwartaal van vorig jaar bedroeg de omzet alleen al in de Verenigde Staten $50,8 miljoen, zo’n €45,6 miljoen.

Ook 2020 zal voor Pharming een goed jaar worden, zo is de algemene verwachting. Aanhoudende omzetgroei, een sterk operationeel resultaat (€60,9 miljoen) en lagere financieringslasten kunnen leiden tot een winst per aandeel (wpa) van €0,07 à 0,08.

Hoewel het aandeel Pharming al een tijdje een pennystock is, en er een horizontale weerstand ligt op €1,64 die vooralsnog zorgt voor demping op de stijging, herbergt het veel ruimte opwaarts. Wanneer de toppen uit 2017 en 2018 worden geslecht, kan de koers echt los.

Beleggen in Pharming

Beleggen in biotechnologie kan natuurlijk in individuele aandelen. Het is ook interessant om te kiezen voor een beleggingsfonds die de beste aandelen uit de sector in een mandje heeft. Zo wordt uw risico beperkt en de kansen op positief rendement groter.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment