Stuiptrekkingen Kiadis

by Paul

Biotechbedrijf Kiadis zag zijn voornaamste kandidaat-medicijn ATIR101 flink gedwarsboomd worden door de toezichthouder EMA. Aanvankelijk kreeg het middel een voorkeursbehandeling maar aan het eind van het versnelde traject kwam de Europese poortwachter van de gezondheidszorg in Amerika met aanvullende vragen. Een concurrerend middel bleek veel effectiever dan voorheen werd gedacht. Kiadis moest met nieuwe gegevens komen die de waarde van diens middel ten opzichte van de concurrent zou bewijzen. Waarmee ATIR101 alsnog in de wachtkamer belandde.

Uiteindelijk besloot een gedesillusioneerd Kiadis om de verdere ontwikkeling van ATIR101 maar helemaal stop te zetten en zich te concentreren op nieuwe onderzoeken.

Koersreactie aandeel Kiadis

Het gevolg voor de koers van het aandeel raadt zich raden. Die ging eerst mooi omhoog (versneld traject) en vervolgens een paar keer flink onderuit (uitstel, afstel).

In november laat de koers evenwel onverklaarbare koerssprongen zien, terwijl er geen nieuws is. Analisten tasten in het duister, op beleggingsforums rollen de meningen en geruchten over elkaar heen. Zolang er geen concrete nieuwsberichten naar buiten komen, zijn dit soort koersbewegingen louter incidenteel – en gevaarlijk voor de gemiddelde belegger.

Beleggen in biotechnologie

Voor wie meer rust wil en zijn geld toevertrouwd aan een instituut met expertise op het gebied van biotechnologie en aandelenselectie, wordt participant van een beleggingsfonds als het Welgesteld Biotechnologie Fonds van ROI asset management.

ROI am is een gerenommeerd fondsenhuis met een groeiend spectrum aan Fondsen in gespecialiseerde sectoren. Uiteindelijk is er voor elke belegger wat wils.

Het beleggingsfonds voor biotechnologie aandelen staat open voor participanten die willen investeren in dé groeisector van nu. Met een minimum inleg van slechts € 25.000 kunt u het verschil maken in uw toekomst en die van anderen.
Informeer direct naar de mogelijkheden en vraag onze brochure aan via welgesteld.com.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment